Informovanost dětí 1. stupně základních škol o drogách v závislosti na velikosti místa jejich bydliště - Paletářová, Renata (Jihočeská univerzita, 2007)
Drogy jsou dnes celosvětovým společenským problémem. Návykové látky ničí naši psychiku i fyzické zdraví. Také proto se tato práce zabývá touto problematikou a nese název - Informovanost dětí 1. stupně základní školy o drogách v závislosti na velikosti místa jejich bydliště. Tato práce má dvě hlavní části. Teoretická část pojednává o jednotlivých typech prevence (primární, sekundární a terciární), o prevenci v rodině a ve škole a také o možných faktorech, které drogovou závislost způsobují. Na konci první části je také zmínka o nezbytné spolupráci dvou základních institucí, rodiny a školy. Cílem 2. části práce je zjistit, jaké informace o drogách děti na 1. stupni základní školy mají, jestli je zjistily ve škole nebo doma a jak děti v dnešní době tráví svůj volný čas. Výzkum probíhal na 4 základních školách prostřednictvím rozhovoru s dětmi a učiteli. Byly stanoveny 3 hypotézy a to, jestli byly potvrzeny nebo vyvráceny se čtenář dozví na konci této práce.
How the children on basic school are informed about drugs, dependent on the size of their place of residence
Informovanost dětí 1. stupně základních škol o drogách v závislosti na velikosti místa jejich bydliště
Keywords: dítě; droga; rodina; škola; prevence; informace; child; drug; family; school; prevention; information