Simplexový algoritmus v projektování výroby - Gurovičová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce bylo aplikovat simplexový algoritmus v projektování výroby. Simplexový algoritmus byl použitý v případové studii, která byla zaměřena na zemědělský podnik s rostlinnou a živočišnou výrobou. Výroba je tvořena pěstovanými plodinami a chovem hospodářských zvířat. Maximalizační účelová funkce byla tvořena ziskem (resp. ztrátou) z jednotlivých komodit výroby. Záměrem bylo rozložit rostlinnou a živočišnou výrobu tak, abych získala co nejefektivnější způsob využití osevní plochy, který mi případová studie umožnila.
Simplex algorithm in projecting the production
Keywords: simplexový algoritmus; rostlinná výroba; živočišná výroba; produkce; spotřeba; prodej; osevní plocha; hospodářská zvířata; maximalizace zisku; simplex algorithm; crop production; livestock production; production; consumption; sale; sewing area; livestock; maximizing profits