Úlohy sestry v zátěžových testech na kardiologii - Fišerová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem této práce jsou úlohy sestry v zátěžových testech na kardiologii. První část bakalářské práce je teoretická a druhá je praktická. Měli jsme zjistit úlohy sestry v zátěžových testech na kardiologii. Zaměřili jsme se, jak na sestry na kardiologickém oddělení v lůžkové časti, tak na sestry přímo u zátěžových testů. Také jsme chtěli zmapovat různé druhy zátěžových testů a činnosti sestry. Do výzkumu jsme vybrali sestry pracující u ergometrie, spiroegometrie, zátěžové echokardiografie a pozitronové emisní scintigrafie myokardu. Pro výzkum v této práci byly určené 3 výzkumné otázky.
A nurse task in the stress test in a cardiology
Keywords: Kardiologické oddělení; kardiovaskulární onemocnění; zátěžový test; zpětná vazba; kardiak; úloha sestry; Department of Cardiology; cardiovascular disease; stress test; feedback; cardiac; the role of nurses