Pohybová aktivita a inaktivita 15 - 19 mládeže Jihočeského a kraje - Polová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu pohybového zatížení mládeže jihočeského regionu z hlediska týdenní pohybové aktivity a pohybové inaktivity s přihlédnutím k pohlaví a věku. Výzkum byl prováděn na souboru mládeže jihočeského kraje ve věku 15 - 19 let z hlediska intenzivní a středně zatěžující pohybové aktivity, chůze, sezení a to v letech 2003 až 2004. Zjištěné hodnoty jsou vyhodnoceny v podobě tabulek a grafů, výsledky měření byly statisticky zpracovány a vyhodnoceny.
Physical activity and passivity of young people from 15 to 19years old in South-Bohemian region of the Czech Republic
Keywords: intenzivní pohybová aktivita; středně zatěžující pohybová aktivita; chůze; sezení; dotazník IPAQ; zdraví; vigorous physical activity; moderate physical activity; walking; sitting; IPAQ questionnaire; health