Integrace dětí s vývojovou dysfázií do běžné základní školy - Vlčková, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Má bakalářská práce pojednává o vývojové dysfázii. Cílem práce je pokusit se o přiblížení této komplikované poruchy. Také poukazuji na nelehké začlenění postiženého dítěte do běžné třídy v základní škole. V teoretické části stručně popisuji poruchy řeči. Podrobněji vymezuji pojem vývojové dysfázie, její symptomy, diagnostiku a organizace, které mohou být dětem s tímto handicapem nápomocné. Zvláštní kapitolu pak věnuji procesu integrace. V praktické části používám metodu kazuistik. Zaměřuji se na analýzu odborné dokumentace a pozorování dvou integrovaných žáků prvního stupně základní školy s vývojovou dysfázií.
Integration of children with developmental dysphasia in regular elementary schools
Keywords: Integrace; vývojová dysfázie; poruchy řeči; řeč; narušená komunikační schopnost; komunikace; Integration; developmental dysphasia; speech disorders; speech; impaired communication ability; comunication