Chov zubra evropského ve farmovém chovu - Hyšplerová, Klára (Jihočeská univerzita, 2011)
Chov zubra evropského (Bison bonasus) se v České republice začal rozšiřovat teprve nedávno. Práce je zaměřena na získání zahraničních informací o chovu zubrů a na zmapování chovu tohoto druhu v naší republice. Dále je v práci popsán chov zubrů na jedné jihočeské farmě, včetně poznatků z etologického sledování. Zubři jsou na farmě chováni v polopřirozených podmínkách v oboře o rozloze 14 ha. Základní stádo tvoří 13 zvířat linie nížinokavkazské. Součástí práce je i ukázka informačních tabulí pro naučnou stezku v oboře.
Breeding of european bison in stock farme
Keywords: zubr evropský; farmový chov; european bison; breeding of farmed