Analýza potřeb seniorů - uživatelů pečovatelské služby Městské Charity České Budějovice - Hofmannová, Klára (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá potřebami seniorů v pečovatelské službě v Českých Budějovicích. Teoretická část seznamuje s pojmy stáří a stárnutí, potřeby seniorů, pomoc a péče poskytovaná rodinou a pečovatelskou službou, a zároveň uvádí navazující služby pro seniory. V závěru jsou uvedeny legislativní souvislosti poskytování sociálních služeb. Empirická část analyzuje u uživatelů potřeby či činnosti zajišťované rodinou a pečovatelskou službou.
Analysis of the needs of seniors - users of care service of Municipal Charity České Budějovice.
Keywords: Stáří; stárnutí; potřeby; pečovatelská služba; sociální služba; saturace; přirozené prostředí; uživatel; příspěvek na péči; rodina.; Senility; aging; needs; care service; social service; fulfilment; natural surrounding; user; social care contribution; family.