Spatial Distribution of Tick-Borne Pathogens as a Consequence of Vector-Host-Pathogen Interactions with Environment - Hönig, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládaná dizertační práce se zabývá základním výzkumem v oblasti ekologie klíštěte (Ixodes ricinus) a jím přenášených patogenů (Borrelia burgdorferi sensu lato, virus klíšťové encefalitidy). Konkrétně se zaměřuje na analýzu, příčiny a důsledky jejich distribuce v prostoru a jejich interakce s přirozenými hostiteli klíštěte.
Spatial Distribution of Tick-Borne Pathogens as a Consequence of Vector-Host-Pathogen Interactions with Environment
Keywords: klíště; klíšťová encefalitida; Lymeská borelioza; virus klíšťové encefalitidy; Borrelia burgdorferi; Ixodes ricinus; tick; tick-borne encephalitis; Lyme borreliosis; tick-borne encephalitis virus; Borrelia burgdorferi sensu lato; Ixodes ricinus