Vývoj zobrazování výškopisu v mapách - Čada, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce na téma "Vývoj zobrazování výškopisu v mapách" přináší přehled a základní charakteristiky jednotivých metod používaných pro zobrazování výškopisu. Zabývá se jak metodami používanými v současné mapové tvorbě, tak i těmi, od jejichž používání se již upustilo. Cílem práce je tak přinést přehled vývoje jednotlivých zobrazovacích metod a jejich popis včetně výhod a nevýhod použití.
Altimetry visualisation in maps development
Keywords: výškopis; reliéf; mapování; kartografie; dálkový průzkum země; altimetry; relief; mapping; cartography; remote earth exploration