Přírodopisné znalosti žáků 9. tříd městských základních škol - Nováková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá testováním znalostí přírodopisu u žáků 9. ročníků základní škol prostřednictvím didaktického testu. Výstupní znalosti z přírodopisu byly testovány u 118 žáků (z toho 67 chlapců a 51 dívek) na Příbramsku a Mirovicku . Nelepších znalostí žáci dosáhli v oblasti zoologie, nejnižších v oblasti neživá příroda. Výsledky práce byly porovnávány s výsledky průzkumu na základních školách v Brně, na Příbramsku, v Kolíně a v Jižních Čechách.
Biology knowledge of the 9. year- class pupils at town basic schools
Keywords: znalosti přírodopisu; didaktický test; základní škola; zoologie; neživá příroda; Jižní Čechy; Příbramsko; Mirovicko; Brno; Kolín; knowledge of the natural history; primary school; didactic test; zoology; inanimate nature; South Bohemia; Příbram; Mirovice; Brno; Kolín