Interní a externí analýza podnikatelského prostředí - Hábichová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem diplomové práce je popis a zhodnocení situace vybrané firmy v tržním prostředí. Základem práce je charakteristika základních interních analýz podnikatelského subjektu a externích analýz podnikatelského prostředí a jejich následná aplikace na libovolně vybranou firmu. Součástí práce je vybraná společnost podrobně popsána, následně je podrobněji analyzováno její externí prostředí včetně Porterova modelu pěti sil, analýzy konkurentů, atraktivity odvětví a STEP analýzy. V rámci interních analýz jsou aplikovány SWOT analýza, analýza portfolia a SPACE analýza. Závěrem diplomové práce je navržení možností čerpání finančních prostředků z EU a zlepšení tak pozice na trhu.
Internal and external analysis of the business environment
Keywords: Solodoor; společnost; interiérové dveře; analýza; vnitřní a vnější prostředí; nedostatečná reklama; konkurent; Solodoor; company; interior doors; analysis; internal and external environment; weak advertising; competitor