Analýza věkové struktury fotbalových družstev na MS a ME v letech 1970 - 2007 - Holejšovská, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá studiem věku vrcholné výkonnosti fotbalových družstev na mistrovství světa a mistrovství Evropy v letech 1970 - 2007. Nashromáždila jsem data narození hráčů, kteří se na těchto soutěžích umístili na prvních třech místech a pomocí počítačového programu Microsoft Excel jsem je zpracovala a vyhodnotila. Výsledky jsou převedeny do grafů a tabulek, z kterých lze vyčíst, jak se během pozorovaných let zvyšuje věkový průměr hráčů a hráček fotbalu. Poznatky o věku vrcholné výkonnosti jsou potřebné při plánování sportovního tréninku.
The analysis of the age structure of the socker teams at the World Cup and the European Championship from 1970 to 2007
Keywords: fotbal; věk; mistrovství světa; mistrovství Evropy; sportovní výkonnost; socker; age; the World Cup; the European Championship; sports performance