Pojetí dramatického umění v díle Otakara Zicha, Jana Mukařovského a Jiřího Veltruského - Vencová, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je osvětlení povahy dramatického díla, tak jak jej ve svém díle podávají Otakar Zich, Jan Mukařovský a Jiří Veltruský. Pozornost bude věnována především jejich pojetí dramatického děje a jeho vztahu k dalším složkám dramatického díla. Práce se pokusí vysledovat hlavní společné předpoklady a zároveň rozdíly v pojetí výše uvedených autorů, kteří buď předznačili, či uskutečňovali strukturalistické hledisko pro zkoumání dramatického umění.
The Concept of Dramatic Art in the Oeuvre of Otakar Zich, Jan Mukařovský and Jiří Veltruský