Systémy měření zátěžových plynů (NH3, CH4, NO2) ve stájích hospodářských zvířat. - Pour, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Problematika zlepšení prostředí, zvláště pak ochrana ovzduší před znečištěním ze zemědělské činnosti je jedním z hlavních témat současnosti. Jednou z perspektivních možností snížení zátěžových plynů je využívání přístroje Envirolyte ELA 1600, který mění solný roztok na roztok sanitační a tím snižuje produkci zátěžových plynů hospodářskými zvířaty. Tato bakalářská práce se zabývá měřením zátěžových plynů ve stájích hospodářských zvířat. Popisuje, jak lze podle schválených způsobů měřit emise amoniaku, metanu, oxidu dusného a oxidu uhličitého.
Systems of burden gas (NH3, CH4, NO2) monitoring in industrial lifestock stables.
Keywords: Životní prostředí; amoniak; skleníkové plyny; technologie BAT; přístroj Envirolyte ELA 1600.; Environment; amonnia; greenhaus gas; BAT technology; Envirolyte ELA 1600 device.