Šikana učitelů na základních školách - Plouhar, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce pojednává o problematice šikany učitelů ze strany žáků se zaměřením na vybrané základní školy v okrese České Budějovice. Teoretická část je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena na vymezení pojmů, popis znaků, fází a rozdělení šikany. Podán je zde přehled současné situace a forem šikany. Druhá část se zabývá legislativní stránkou problému. Závěr teoretické části se týká možností řešení dané situace. Praktická část bakalářské práce obsahuje vyhodnocení výzkumného šetření, na jehož základě je zde popsána současná situace na základních školách v okrese České Budějovice.
Bullying of teachers in primary schools