Tvorba počítačových clusterů pomocí Linuxu - Ciml, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Mým cílem je, aby tato práce pomohla zájemci s návrhem a realizací clusteru. Od uvedení do problematiky a vysvětlení pojmů přes porovnání vhodnosti jednotlivých řešení mezi Linuxovými distribucemi i mimo ně, až ke konkrétnímu návodu, jak realizovat vybrané řešení.
Creation of the computer clusters using Linux