Negativní vlivy působení masově komunikačních prostředků - Švehla, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce ?Negativní vlivy působení masově komunikačních prostředků? se zabývá typologií médií a jejich vlivů na dnešní konzumenty a zejména mládeţ. Podrobněji rozebírá jednotlivá média, jejich vznik a vlivy. Práce obsahuje dělení na média dospělá a mladistvá. Dospělá média mají jednosměrné posílání informací. Mladistvá média komunikují naopak všesměrně. Práce se zabývá téţ vztahem nových komunikačních prostředků ke kultuře a společnosti. Práce obsahuje praktickou část tvořenou řízeným rozhovorem s mládeţí z 9. třídy ZŠ a následnou interpretaci rozhovoru.
Negative impact of massmedia communication tools
Keywords: média; masová média; komunikační prostředky; informace; vliv médií; děti; internet; media; mass media; communication; information; influence of media; internet