Účetní závěrka a finanční analýza obecně prospěšné společnosti - Žemličková, Marie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá účetní závěrkou a finanční analýzou obecně prospěšné společnosti. V úvodu jsou představeny její hlavní rysy, charakterizovány účetní výkazy, které jsou zpracovávány v rámci účetní závěrky. Následně jsou představeny nejpoužívanější metody finanční analýzy včetně vzorců primárně sestavených pro nevýdělečné organizace. Poznatky jsou následně aplikovány při zpracování finanční analýzy konkrétní obecně prospěšné společnosti za roky 2009 - 2011.
Financial statements and financial analysis of the generally beneficial association
Keywords: Obecně prospěšná společnost; účetní závěrka; finanční analýza; Generally beneficial association; financial statements; financial analysis