Hodnocení obliby drůbežího masa a drůběžích masných výrobků u vybraných skupin obyvatelstva - Lišková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou drůbežího masa a drůbežích masných výrobků. V úvodní části je nastíněna spotřeba masa v rozvinutých a rozvojových zemích a vlastní cíl práce. Druhá kapitola se zabývá historií zpracování masa a masných výrobků, vývojem spotřeby drůbežího masa u nás i ve světě. Je popsáno složení drůbežího masa a jeho základní složky. Třetí kapitola je věnována druhům drůbeže, krátce popsán výkrm a výroba masných výrobků, masná výroba a bezpečnost potravin. Praktická část diplomové práce se zabývá postojem spotřebitele k drůbežímu masu a drůbežím masným výrobkům dotazníkovou formou. Výzkum dotazníkovou metodou byl rozdělen na etapy: - příprava a návrh dotazníku - zveřejnění - zpracování - vyhodnocení dotazníků V závěru práce je provedeno zhodnocení významu drůbežího masa, jeho perspektiva ve výživě lidí do budoucna.
Evaluation favour poultry meat and poultry meat products in selected group of inhabitants
Keywords: Drůbeží maso; drůbeží masné výrobky; spotřeba masa.; Poultry meat; poultry meat products; consumption of meat.