Geografické souvislosti rozvoje letiště Planá u Českých Budějovic - Nejedlá, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Dříve vojenské, dnes civilní Letiště České Budějovice má za cíl stát se mezinárodním regionálním letištěm. Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení časové dostupnosti letiště ve třech úrovních. Úroveň nadregionální a regionáolní se zabývá časovou dostupností letiště v rámci silniční sítě a jejím srovnáním s dostupností pěti vybraných evropských mezinárodních letišť. Úroveň mikroregionální pak hodnotí dostupnost důležitých bodů ve městě České Budějovice z výchozího bodu - letiště. Výsledky analýzy by tak měly umožnit vymezení území, které je letiště schopno obsloužit na základě časové dostupnosti, a z geografického hlediska zhodnotit smysluplnost vybudování mezinárodního letiště na jihu Čech.
Geographical aspects of the development of the airport Plana Ceske Budejovice
Keywords: Letiště České Budějovice; letiště; doprava; letecká doprava; dopravní bod; dostupnost; Airport Ceske Budejovice; airport; transport; air transport; transport points; accessibility