Hodnocení efektivnosti investičních projektů v oblasti cestovního ruchu - Faltusová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit jednotlivé nástroje pro analýzu efektivnosti investičních projektů. Klasifikovat investiční projekty, investiční náklady, rizika a zdroje financování dlouhodobého majetku. Z hlediska financování projektů v oblasti cestovního ruchu provést monitoring možností subvencí a dotací EU i jiných institucí. Zpracovat případovou studii na hodnocení konkrétní investice v jednotlivých fázích realizace.
Assessments of the investment projects efficiency in the sphere of the tourist trade
Keywords: investice; cestovní ruch; hromadná ubytovací zařízení; investiční projekt; investiční riziko; nejistota; hodnocení investičních projektů; zdroje financování; investment; tourist trade; accommodation facilities; capital project; investment risk; uncertainty; clasification of investment projects; financial resource