Pohled na zdraví a nemoc ve vybraných církvích v ČR - Smržová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce je zjistit, jaký je pohled zástupců vybraných církví v ČR na zdraví a nemoc. Ačkoliv je Česká republika nejvíce sekularizovanou společností ve světě, křesťanství je zde zastoupeno nejvíce. Pro diplomovou práci proto byly zcela záměrně vybrány tři křesťanské církve, aby bylo možné zmapovat jejich případné názorové rozdíly na zdraví a nemoc. Respondenty tvořilo vždy pět zástupců církve římskokatolické, Českobratrské evangelické a Československé husitské. Pro kvalitativní výzkumné šetření formou polostandardizovaného rozhovoru byli vybráni respondenti z řad duchovních představitelů.
Health and desease - the point of selected churches in Czech Republic
Keywords: Římskokatolická církev; Českobratrská církev evangelická; Československá církev husitská; holismus; náboženství; spirituální péče; Křesťanství; Římskokatolická církev; Českobratrská církev evangelická; Československá církev husitská; holismus; náboženství; spirituální péče; Křesťanství