Návrh a realizace virtuální bankovní pobočky - Kulík, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce s názvem "Návrh a realizace virtuální bankovní pobočky" se zabývá implementací moderní techniky pro virtualizaci bankovní pobočky. Hlavním cílem práce je analyzovat potřeby klientů a zaměstnanců pobočky a navrhnout virtuální bankovní pobočku v programu metaverzum Neos, tak aby byla co nejefektivnější. Literární rešerše tvoří teoretický podklad, který obsahuje definici pojmu virtuální realita a jeho vývoj. Na vývoj virtuální reality navazují také současné trendy a využití v praxi. V neposlední řadě jsou v literární rešerši popsány moderní trendy v bankovnictví. Praktická část je zpracována metodou Human-Centered Design, která slouží pro analýzu potřeb klientů. Virtuální bankovní pobočka je zpracována prostřednictvím programu virtuálního prostředí metaverzum Neos. Virtuální bankovní pobočka klientům nabízí možnost založení účtu, zrušení účtu, zaslání žádosti o úvěr, zaslání platby a zobrazení informací. V závěru praktické části je popsán postup tvorby včetně naprogramování funkcí, které umožní klientům výše zmíněné služby.
Design and implementation of a virtual bank office
Keywords: virtuální bankovní pobočka; klient; metaverzum Neos; virtuální realita; bankovnictví; virtual bank branch; client; metaversion Neos; virtual reality; banking