Přídatné látky ve vybraných druzích potravin v tržní síti České republiky - Bohdalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce předkládá shrnutí informací o přídatných látkách v potravinách. V literárním přehledu je uvedena legislativa přídatných látek, souhrn jednotlivých skupin a jejich nejvýznamnějších zástupců. Vlastní výzkum je zaměřen na informovanost obyvatel České republiky o aditivech a na samotný nákup potravin. Zde výsledky prokázaly, že lidé se zajímají o složení potravin více než v předchozích letech. Dále je zde popsána problematika obsahu přídatných látek ve výrobcích v tržní síti České republiky a srovnání českých výrobků s rakouskými, ve kterém nebyl zjištěn žádný zásadní rozdíl.
Additives in Selected Types of Food in the Market Network of the Czech Republic
Keywords: přídatná látka; éčka; potravina; produkt; additive; E-code; food; product