Míra informovanosti a analýza chybovosti při používání inhalačních systémů u pacientů s chronickým plicním onemocněním. - Strnková, Romana (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce s názvem "Míra informovanosti a analýza chybovosti při používání inhalačních systémů u pacientů s chronickým plicním onemocněním" mapuje současnou problematiku v péči o pacienty s chronickým onemocněním s bronchiální obstrukcí, kteří mají ve své medikaci některý z inhalačních preparátů. Tato práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. Teoretická část se zabývá komplexní problematikou péče o pacienty s chronickým plicním onemocněním se zaměřením na pacienty s chronickou obstrukční plicní nemocí, kteří tvoří největší část výzkumného vzorku pacientů. Dále se zaměřuje na jejich léčbu a zásady správné aplikace léčiv prostřednictvím inhalačních systémů. V empirické části jsme se zaměřili na znalosti a dovednosti pacientů a dále na jejich postoj k vlastním dovednostem v této problematice.
The situation in information and the mistakes analysis concerning the usage of the inhalation systems with the patients suffering from chronic lung illnesses.
Keywords: inhalační systém; sestra; pacient; chronické plicní onemocnění; inhalation system; nurse; patient; chronic pulmonary disease