Historické změny land use ve vybraném území - Kolářová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá historickými změnami land use ve vybraném území. Jedná se o katastrální území Vilice. Práce se skládá z literární rešerše a praktické části. Literární rešerše popisuje a vysvětluje pojmy: krajina a její historický vývoj, vývoj land use v České republice a historické mezníky změn land use v České republice. Praktická část se zabývá terénním průzkumem, zmapováním, rekonstrukcí a vytvořením digitálních map ve vybraném území. Dále obsahuje popis jednotlivých změn land use a jejich souhrnné zhodnocení.
Historical Land Use Changes in the Selected Territory
Keywords: krajina; historický vývoj krajiny; land use; krajinné změny; landscape; historical development of landscape; land use; landscape change