Vliv vybrané investice na finanční situaci podniku (tvorba finančního plánu). - Popelová, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na investiční projekt výrobní společnosti XYZ. Prvním cílem bakalářské práce je zhodnocení efektivnosti investičního projektu společnosti pomocí metod ekonomického hodnocení efektivnosti investic. Výsledkem je doporučení, zda investici realizovat nebo nerealizovat. Druhým cílem je zjištění, který z uvažovaných zdrojů financování je pro společnost nejvýhodnější. Uvažovanými zdroji financování jsou podnikatelský úvěr a finanční leasing. Výsledek informuje investora o úspoře, kterou dosáhne financováním projektu jedním z výše uvedených uvažovaných zdrojů.
The influence of selected investment on the financial situation of the company (creation of a financial plan).
Keywords: investice; investiční rozhodování; efektivnost investice; financování; investment; investment decision making; efficiency investment; financing