Pastorační práce v rámci pedagogiky volného času - Bártlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce pojednává o spolupráci pedagogiky volného času s pastorální teologií, ze které vychází pastorační činnost a o existenci volnočasových pastoračních aktivit na území krajského města Plzeň. Skládá se ze čtyř kapitol členěných na menší části. První kapitola stručně charakterizuje pastorální teologii, její metody, pastoraci, její metody a pastorační instituce. Druhá kapitola popisuje pedagogiku volného času, její specifické metody, základní činnosti v životě člověka a volnočasové instituce. Třetí kapitola se věnuje výzkumu, který je zaměřený na existenci volnočasových pastoračních aktivit v institucích, které se nacházejí v krajském městě Plzeň. Poslední čtvrtá kapitola popisuje možné způsoby spolupráce pedagogiky volného času a pastorační činnosti skrze jejich vlastní metody a instituce, které jsou pro volnočasovou pedagogiku a pastorační aktivity typické.
Pastoral work in leisure time pedagogy
Keywords: pastorální teologie; praktická teologie; pastorace; pedagogika volného času; volnočasové pastorační aktivity; Plzeň; pastoral theology; practical theology; pastoral care; leisure time pedagogy; pastoral leisure activities; Pilsen