Agroturistika v rámci vybraných mikroregionů (Benešovsko - Kotová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2012)
Analýza současné úrovně rozvoje agroturistiky/ekoagroturistiky v mikroregionech Blaník a Podblanicko. V práci je postupně charakterizován potenciál cestovního ruchu ve vztahu k daným mikroregionům, podrobně představeny vybrané farmy/ekologické farmy. Na základě dotazníkového průzkumu byla analyzována situace na farmách/ekologických farmách a sledován zájem veřejnosti o agroturistiku/ekoagroturistiku.
Agrotourism in selected microregions (Benešovsko)
Keywords: venkovská turistika; agroturistika; ekoagroturistika; ekologické zemědělství; ekologická farma; rural tourism; agrotourism; ecoagrotourism; ecological agriculture; ecological farm