Vliv Nordic Walking na vybrané antropometrické ukazatele. - Šiklová, Helena (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá zjištěním účinnosti aplikace nordic walkingu na vybrané segmenty pohybového aparátu a dále otázkou využití nordic walkingu v léčbě pohybového systému s vazbou na viscerální oblast. V teoretické části je prezentována analýza odborných termínů a pojmů, které s nordic walkingem úzce souvisí. Uváděny jsou zde též názory českých i zahraničních odborníků, kteří se problematikou nordic walkingu zabývají. Dále jsou popsány ukazatelé tělní struktury a vliv pohybové aktivity na organismus. Část výzkumná se zabývá charakteristikou výzkumného souboru, použitými metodami a celkovým zhodnocením výsledků měření. Výsledky jsou zpracovány v podobě grafů, tabulek a doplněné diskuzí.
Effect of Nordic Walking on selected anthropometric indicators..
Keywords: Nordic Walking; pohybová aktivita; technika a účinky NW; Nordic walking; NW technique; NW effects; activites movement