Sociální stratifikace v oblasti sportu: komparace osob s tělesným postižením (vozíčkáři) a běžné populace - Bartoňová, Květoslava (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání možností využití pohybových a sportovních aktivit pro běžnou populaci a osoby s tělesným postižením v Českých Budějovicích. Cílem teoretické části bylo nastudování dostupných materiálů a vymezení základních pojmů. V praktické části vyhledání možností pohybových a sportovních aktivit, pro běžnou populaci a tělesně postižené osoby, zkontaktování organizací a vedení komunikace (řízený rozhovor), utřídění dat. Součástí praktické části je rovněž i porovnání a vyhodnocení zjištěných dat pro obě populace.
Social stratification in sport and comparison of persons with physical disabilities (wheelchair users) with the general population in České Budějovice.
Keywords: zdravotní postižení; tělesné postižení; běžná populace; pohybové aktivity; sport; organizace; integrace; handicap; physical disability; common population; kinetic activity; sport; organization; integration