Přechod konvenční farmy na ekologické hospodaření - Šamalová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je navržení projektu na přechod konkrétní farmy z konvenčního na ekologický způsob hospodaření. Modelová farma se nachází v obci Lomnice nad Lužnicí, v oblasti Třeboňska, a je zde zastoupena jak rostlinná, tak v menší míře i živočišná produkce. Po studiu odborné literatury zaměřené na ekologické zemědělství byly získány podrobné informace o hospodaření na farmě a byl vypracován návrh, jak s co nejmenšími náklady provést konverzi farmy na ekologické zemědělství. V závěru práce je pak v teoretické rovině zhodnocen dopad konverze farmy na její ekonomiku.
Switchover the farm from conventional to ecological agriculture
Keywords: ekologické zemědělství; konvenční zemědělství; konverze; ekonomika farmy; ecological agriculture; conventional agriculture; conversion; economy of the farm