Blatensko - místní region ve výuce na 2. stupni ZŠ - Hulačová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá charakteristikou místního regionu a jeho postavením ve vzdělávacích programech. Část praktická se zabývá poznatky získanými na základě empirického výzkumu. Shrnuje zjištění o způsobech výuky na základních školách a střední škole a výsledky, kterých žáci dosáhli při vědomostním dotazníku. Na základě tohoto šetření autorka navrhuje vlastní návrh koncepce výuky Blatenska, vycházejícího z platného Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.
Blatensko - the Local Region in Teaching at the Second Grade of Primary School
Keywords: Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání; místní region; pracovní učebnice; Blatensko; školní exkurze; the Framework Educational Programme for Basic Education; local region; a textbook; Blatensko; school excursion