Náklady podniku, jejich řízení a analýza - Havlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a řízením nákladů. Práce vychází z údajů poskytnutých společností MH plast s. r. o., která působí na Vysočině. Nejprve jsou zmíněny základní teoretické znalosti o nákladech a možnostech jejich kalkulací. Tyto teoretické poznatky jsou následně aplikovány v metodické části, která obsahuje charakteristiku vybrané společnosti s přihlédnutím k vývoji jejích nákladů. Dále je sestavena kalkulace nákladů pro konkrétní výrobní zakázku, přičemž samotný výběr byl ponechán na společnosti MH-plast s. r. o. Kalkulace vychází z interních materiálů poskytnutých vedením podniku. V závěrečné části práce je vedena diskuse o výsledcích a jsou předloženy vhodné návrhy a doporučení, která společnosti mohou napomoci provést určité změny, aby bylo dosaženo efektivnějšího řízení nákladů a tím i vyšší konkurenceschopnosti společnosti na trhu.
The Company´s Costs, Their Management and Analysis
Keywords: náklady podniku; kalkulace nákladů; řízení nákladů; výrobní zakázka; company costs; calculations; cost management; production order