Genetika a šlechtění ryb: Možnosti zvyšování užitkovosti kapra selekcí - Prchal, Martin; Kocour, Martin (Český rybářský svaz, 2019)
Popularizační článek se sumarizuje výsledky a praktické informace o možnostech selekčního šlechtění kapra obecného v podmínkách rybniční akvakultury. Zabývá se možností zvyšování hlavních užitkových znaků jako růst, výtěžnost filetů, ale i zvýšením přežití během zimního období či odolnosti vůči KHV
Genetics and Fish Breeding: Possibilities of enhancing carp efficiency by selection
Keywords: Kapr obecný; selekční šlechtění; genetika; užitkové znaky; Common carp; Selective breeding; Genetics; Performance traits