Nejčastější projevy agresivity u dětí na 2. stupni ZŠ - Vlažná, Věra (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce má charakter teoreticko-empirický, svým obsahem se zaměřuje na agresivitu žáků 2. stupně ZŠ. První část práce popisuje teorii, typologii a vývojové fáze agresivity. Práce se dále zabývá obdobím pubescence. Pozornost je věnována zvláštnostem agresivních projevů u dětí v období pubescence. Dále poskytuje informace o možných příčinách agresivity. Věnuje se také prevenci a možnostem zvládání agresivity. Součástí práce je praktická část, která je tvořena na základě dotazníkového výzkumu. Výsledky jsou zaznamenány a srovnány s předem stanovenými hypotézami.
The most frequent demonstration of agression in children at middle school level
Keywords: agrese; fyzická agresivita; násilí; pubescence; verbální agresivita; aggression; physical aggression; violence; pubescence; verbal aggression