Zhodnocení zásad "Správné zemědělské praxe" ve vybraném provozu s chovem skotu - Rouha, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
V této diplomové práci se zabýváme tématem znečišťování životního prostředí především skleníkovými a zátěžovými plyny vznikajícími v zemědělské živočišné výrobě. Dále se hledají opatření na redukci tohoto znečišťování. Vlastní práce je zaměřena na měření, vyhodnocení a následné stanovení koncentrace emisí plynů. Jsou to amoniak, oxid dusný, oxid uhličitý a metan produkované ve vybraném provozu s chovem skotu s produkcí mléka. Měření pro tuto diplomovou práci probíhalo na farmě pana Františka Rouhy ve Velešíně, ve stáji, kde je skot s tržní produkcí mléka ustájen vazným způsobem. Pro zajištění měření byly použity přístroje BAT centra Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, které jsou k tomuto účelu speciálně určeny.
Evaluation of the principle of "Good Agricultural Practice" in a selected operation with cattle breeding
Keywords: metan; amoniak; životní prostředí; INNOVA; methane; ammonia; environment; INNOVA