Zmapování zeleně vybrané městské části a návrh na její revitalizaci - Bohuňková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá zmapováním zeleně městské části Na Podhoří ve městě Mělník a návrhem na její revitalizaci. Hodnocené území se nachází ve Středočeském kraji v okrese Mělník ve stejnojmenném městě Mělník. V první části práce jsou podány informace o zeleni ve městech, plochách městské zeleně, formách městské zeleně, o vlivech zeleně na prostředí měst a funkcích zelně ve městě formou literární rešerše. Výzkumná část se zaměřuje na analýzu a zhodnocení plochy zeleně Na Podhoří, na základě zmapování plochy zeleně a dendrologického průzkumu. Následně se práce zabývá samotným návrhem na revitalizaci zeleně zvolené městské části. Návrh revitalizace je doplněn o plán výsadeb a plán následné péče o vysazenou zeleň.
Mapping of a greenery in the selected city district and proposal for its revitalization
Keywords: zeleň ve městě; revitalizace veřejné zeleně; výsadba; péče o zeleň; greenery in the city; revitalization of public greenery; planting; care of greenery