Kvalita a bezpečnost dětských hřišť v kontextu značky kvality "Hřiště-sportoviště-tělocvična - OVĚŘENÝ PROVOZ" - Ryjáčková, Sandra (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce vymezuje základní požadavky na provoz dětských hřišť z pohledu evropské a národní legislativy, technických norem i značky kvality "Hřiště-sportoviště-tělocvična - OVĚŘENÝ PROVOZ", která je od roku 2011 zařazena do Programu Česká kvalita. Praktická část práce se zabývá analýzou kvality a bezpečnosti dětských hřišť na území statutárního města České Budějovice (SM ČB) z pohledu uživatelů dětských hřišť, provozovatele, kterým je Magistrát města České Budějovice, a dozorového orgánu (ČOI). Za účelem získání všech relevantních informací ohledně kvality a bezpečnosti dětských hřišť probíhala rovněž komunikace se Zkušebním ústavem lehkého průmyslu, výrobci a dodavateli zařízení dětských hřišť na území SM ČB, vlastníkem značky kvality "Hřiště-sportoviště-tělocvična - OVĚŘENÝ PROVOZ", provozovateli dětských hřišť oceněných touto značkou kvality a Centrem úrazové prevence. V závěrečné části práce je zhodnocen stav dětských hřišť na území SM ČB z hlediska kvality a bezpečnosti a navrhnuta opatření vedoucí ke zkvalitnění jejich provozu.
The Quality and Safety Features of Playgrounds in the Context of the Brand of Quality "Playground-Sports Ground-Gym - Verified Operation"
Keywords: kvalita; značky kvality; Program Česká kvalita; dětské hřiště; zařízení dětského hřiště; provoz dětských hřišť; kvalita dětských hřišť; bezpečnost dětských hřišť; značka kvality "Hřiště-sportoviště-tělocvična - OVĚŘENÝ PROVOZ"; quality; brands of quality; the Czech Quality Programme; playground; equipment of a playground; running of playgrounds; quality of playgrounds; safety of playgrounds; the brand of quality "Playground-Sports Ground-Gym - Verified Operation"