Bezpečná hřiště v Táboře. - Kunclová, Romana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá bezpečností dětských hřišť v Táboře. Od roku 2002 probíhá Program optimalizace dětských hřišť na území města. Podle harmonogramu jsou dětská hřiště rekonstruována tak, aby požadavky na bezpečnost odpovídaly platným normám ČSN 1176 a ČSN 1177. Úkolem této práce je zmapování technického stavu vybavení dětských hřišť a zjištění informovanosti veřejnosti o bezpečnosti herních prvků.
Safe playgrounds in Tabor.
Keywords: dětské hřiště; dítě; úraz; prevence; bezpečnost; child playground; child; injury; prevention; safety