Cykloturistika a její vliv na rozvoj cestovního ruchu v regionu Náchodsko - Myšák, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je zhodnocení významu cykloturistiky pro rozvoj cestovního ruchu v regionu Náchodsko a analyzovat aktuální situaci cykloturistiky v regionu. Nejprve v práci obecně vymezujeme cykloturistiku a oblast Náchodska. V další časti analyzujeme region z pohledu cykloturistiky a možností pro další aktivity cestovního ruchu. V poslední části vyhodnocuje dotazníkové šetření a jmenujeme některé návrhy na zlepšení. V závěru shrnujeme přednosti regionu a význam cykloturistiky pro region.
Influence of cycle tourism on tourism development in region Náchodsko
Keywords: cestovní ruch; cykloturistika; Náchodsko; Kladské pomezí; cyklotrasa; cyklostezka; návštěvník; pěší turistika; historie kola; historie; přírodní atraktivity; kulturní a historické atraktivity; návrhy na zlepšení; tourism; cycle tourism; Náchodsko; Kladské pomezí; cycle route; cycle path; visitor; hiking; history of bicycle; history; beauties of nature; cultural and historical monuments; proposls for improvement