Žena ve španělských příslovích - Tlamsová, Marta (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je charakteristika pojmu "žena" na základě španělských přísloví, která se týkají tohoto tématu. V teoretické části jsou představeny jednotlivé aspekty týkající se osoby ženy, jako jsou její kladné i záporné vlastnosti. Tato část práce se také zaměřuje na jednotlivé životní fáze ženy a na sociální role, které žena v průběhu života zastává. V druhé, tedy praktické části práce je proveden rozbor vybraného vzorku španělských přísloví na pozadí češtiny.
Woman in Spanisch Proverbs
Keywords: španělská přísloví; česká přísloví; žena v příslovích; Spanish proverbs; Czech proverbs; woman in proverbs