Rozdíl v celkově vykonané práci při překonání jízdních odporů - Chada, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2020)
V diplomové práci se zaobírám porovnáním přímé energetické náročnosti vozidel se spalovacím motorem a elektromobilů. Snahou je teoretická kalkulace a zároveň její ověření v reálném provozu při působení jízdních odporů. Praktickému testování jsem podrobil Škodu Fabii třetí generace s motorem 1,2 TSI a BMW I3S. Následně dle naměřených hodnot následuje posouzení, která koncepce je energeticky náročnější a zároveň stanovení faktorů, které ovlivnily výsledek.
The difference in the overall work with overcoming driving resistance
Keywords: Energetická náročnost; kalkulace; reálný provoz; jízdní odpory; Energy intensity; calculation; real traffic; driving resistances