Vracení spotřební daně z minerálních olejů v hospodaření vybraných zemědělských podniků - Novák, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Předmětem práce je orientace v právní úpravě vracení spotřební daně z minerálních olejů spotřebovaných v zemědělské prvovýrobě a analýza jejích dopadů na hospodaření a hospodářský výsledek u konkrétních subjektů. V práci je nejprve popsána právní úprava vracení spotřební daně z minerálních olejů spotřebovaných v zemědělské prvovýrobě. V následující kapitole jsou analyzovány dopady vracení spotřební daně z minerálních olejů v hospodaření u konkrétních subjektů. V další kapitole je zhodnocena současná právní úprava v souvislosti s jejími vlivy na hospodaření a hospodářský výsledek u konkrétních subjektů. A v závěrečné části jsou navrženy změny, které by měly snížit administrativní náročnost daňového řízení společně s provozní úsporou správce daně.
Replacement consumer taxation from mineral oils in economy near concrete agriculture subjects
Keywords: Spotřební daň; finanční analýza; podpora zemědělství; výsledek hospodaření; Consumer tax; financial analysis; support agriculture; income from operations