Vybrané otázky z genetické diverzity psů - Chlupatá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zpracována formou rešerše, na téma "Vybrané otázky z genetické diverzity psů". Cílem této práce bylo zpracování současného stavu vědeckého poznání v oblasti genetické diverzity psů. Nejdříve je v práci popisován původ, domestikace psů,organizace zabývající se chovem psů a vybraná plemena psů. Z genetické stránky jsou popisovány základní pojmy v genetice, genetické markery, DNA profil psa a metody hodnocení genetické diverzity. V závěru mé bakalářské práce jsem nastínila možná doporučení pro chovatele psů.
Chosen problems of genetic diversity of dog
Keywords: původ; domestikace; genetická diverzita; markery; psi; origin; domestication; genetic diversity; markers; dogs