Manažer a motivace ve vybrané organizaci - Švecová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na pracovní motivaci a stimulaci zaměstnanců ve vybrané organizaci v souvislosti s osobností manažera. Cílem bakalářské práce je rozbor motivačního systému ve vybrané organizaci v souvislosti s funkcí manažera a návrhy na zlepšení případných nedostatků. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy související s motivací a stimulací, teorie motivace, motivační systém a stimulační prostředky. V praktické části se nacházejí informace o společnosti GEFOS inženýring, s. r. o., v níž byl proveden výzkum. Jako výzkumné metody byly použity dotazníkové šetření, pozorování a neřízené rozhovory s jednatelkou společnosti. Výsledky dotazníkového šetření a neřízené rozhovory sloužily jako podklad pro vytvoření návrhů a doporučení na zlepšení motivačního systému ve společnosti.
Manager and Motivation in a Selected Organization
Keywords: motivace; teorie motivace; stimulace; manažer; zaměstnanci; motivation; theories of motivation; stimulation; manager; employees