Integrace operačních středisek v rámci Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje - Světlík, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Pro téma diplomové práce byla vybrána problematika integrace operačních středisek v rámci Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. Toto téma bylo zvoleno s ohledem na mé pracovní zařazení v rámci Policie České republiky. Předpokladem bylo využití schváleného zadání práce k zhodnocení stavu operačního řízení v teritoriu působnosti Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. V práci je porovnán současný stav s nově navrhovaným integrovaným střediskem, které by mělo vzniknout v rámci integrace stávajících územních operačních středisek. Je vyhodnocována komunikace operačního střediska v rámci složek integrovaného záchranného systému i v rámci Policie České republiky na různých úrovních operačního řízení. Cílem diplomové práce je popis současného stavu pracovišť operačních středisek Policie České republiky a posouzení jejich integrace do jednoho operačního střediska v rámci teritoria Jihočeského kraje. Dalším cílem je analýza situace z pohledu řízení, vedení i zabezpečení personálního a materiálně technického. Zdrojem informací je sekundární analýza interních aktů řízení Policie České republiky a současná platná legislativa. Formulace hypotézy "Stávající organizace operačních středisek v rámci Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje" byla potvrzena na základě provedené komparace z provedené studie současného stavu se stavem připravovaným, a jeví se jako efektivní. Na podkladě realizovaných opatření nutných při integraci stávajících operačních středisek do jednoho celku - integrovaného operačního střediska dojde ke zvýšení stávající efektivity výkonů policejní práce.
Integration of operations centres in the South Regional Police Headquarters Region
Keywords: Integrovaný záchranný systém; Technické centrum tísňového volání; Policie České republiky; Operační středisko; Operační řízení; Dispečer-Maják158; The Integrated Rescue System; The Technical Public Safety Answering Point; The Police Of The Czech Republic; The Operation Center; The Operation Management; The Dispatcher-Beacon 158