Radiodiagnostické zobrazovací postupy kosti skalní - Stejskalová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je seznámit studenty s porovnáním radiodiagnostických speciálních zobrazovacích metod lebky a výpočetní tomografie. Dle hypotézy byla práce zaměřena na kost skalní a jejím zobrazování. Výzkum byl soustředěn na období mezi lety 2005 až 2008, zda klasické speciální projekce jsou postupem času a díky rozvoji CT přístrojů nahrazovány. Součástí bakalářské práce bylo porovnání, podle jakých radiologických standardů se jednotlivé dotázané nemocnice řídí.
Radiological Imaging of the Head
Keywords: Výpočetní tomografie; Rentgenové vyšetření; Radiodiagnostika; Radiologické standardy; Kost skalní; Computed Tomography; X-ray examination; Radiodiagnostic; Radiological standards; Petrous pyramid