Odborné dívčí a ženské vzdělávání při školách spolku Ludmila v letech 1918 - 1938 - Sarauerová, Radka (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je první ucelenější přehled a popis typů vzdělávání pro dívky a ženy v Českých Budějovicích při školách spolku Ludmila (kromě lycea). Vybrané téma je pozoruhodné, jelikož komplexnějšímu popisu odborného ženského a dívčího vzdělávání v letech 1918-1938 nebyla doposud věnována systematická pozornost jako spolkovému lyceu.
Specialized girl and woman's education of the Ludmila association schools in 1918-1938
Keywords: spolek Ludmila; vzdělávání; dívčí a ženské školy; Ludmila association; education; girl and woman's schools