Analýza podpory produktu a jeho distribuce pro vybranou firmu - Lebrová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu podpory produktu a jeho distribuci s ohledem na konkurenční prostředí. Práce vznikla na základě požadavku firmy PROGRESS sportswear, s.r.o., která vyrábí a prodává funkční prádlo a oblečení. Jedním z úkolů podle zadání firmy bylo zjistit počet zastoupení vybraných značek funkčního prádla a oblečení v prodejnách v určených městech. Dalším úkolem bylo provést analýzu vybraných nástrojů podpory produktu u stanovených značek a také zjistit názory a informace zejména na vybrané nástroje podpory produktu ze strany konečných spotřebitelů. Potřebná data byla zjištěna pomocí metody pozorování, dotazování, rozhovoru a z veřejně dostupných informací. Na základě zhodnocení zjištěných informací jsou firmě navrženy doporučení pro zvýšení povědomí o jejích produktech.
Analysis of promotion product and its distribution for particular company
Keywords: promotion; distribuce; maloobchod; konkurence; promotion; distribution; retail; competition